Svetska carinska organizacija nagradila Upravu carina Srbije

Bez autora
Jul 03 2012

Savet Svetske carinske organizacije dodelio je Upravi carina specijalnu nagradu za zaštitu prava intelektualne svojine. Nagrada "Јolanda Benitez" uručena je direktoru Uprave carina, Predragu Petronijeviću, na sednici Saveta u Briselu. Uprava carina Srbije je među svim članicama SCO prepoznata kao institucija koja je pokazala izuzetne rezultate u borbi protiv krijumčarenja krivotvorene robe i piraterije. Prva je u regionu zapadnog Balkana počela da koristi IPM bazu koja predstavlja komunikacioni instrument za razmenu informacija između nosilaca prava intelektualne svojine i carinskih administracija. Cilj ovakvog pristupa je da se zahvaljujući neposrednijoj komunikaciji i intenzivnoj razmeni podataka doprinese suzbijanju krivotvorenja i piraterije.

Svetska carinska organizacija nagradila Upravu carina SrbijeSavet Svetske carinske organizacije dodelio je Upravi carina specijalnu nagradu za zaštitu prava intelektualne svojine.

Nagrada "Јolanda Benitez" uručena je direktoru Uprave carina, Predragu Petronijeviću, na sednici Saveta u Briselu.

Uprava carina Srbije je među svim članicama SCO prepoznata kao institucija koja je pokazala izuzetne rezultate u borbi protiv krijumčarenja krivotvorene robe i piraterije. Prva je u regionu zapadnog Balkana počela da koristi IPM bazu koja predstavlja komunikacioni instrument za razmenu informacija između nosilaca prava intelektualne svojine i carinskih administracija.

Cilj ovakvog pristupa je da se zahvaljujući neposrednijoj komunikaciji i intenzivnoj razmeni podataka doprinese suzbijanju krivotvorenja i piraterije.

SCO nagrada "Jolanda Benitez" se dodeljuje u sećanje na carinicu iz Paragvaja koja je ubijena na svom radnom mestu dok se borila da spreči krijumčarenje nekoliko kontejnera CD–rom-ova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik